Kilis’te kalkınma ve yeni yatırımların coşkusu hakkında detaylar, projeler ve bölgenin gelişimine katkı sağlayan fırsatları keşfedin.
Güçlü bir motivasyon ve kararlılıkla gerçekleştirilen projelerle Kilis’in kalkınma yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Kilis Organize Sanayi Bölgesi Tekstilkent’te düzenlenen ve büyük bir heyecanla karşılanan “Kalkınma Ajansı Projeleri Toplu Açılış ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi İmza Töreni”, şehrimizin gelişimine yeni bir ivme kazandırdı. Bakan Kacır, burada yaptığı açıklamada, kentteki yatırımların ve projelerin gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Milletimizin 23 yılda ekonomik ve sosyal alanda kaydettiği ilerlemeleri vurgulayan Kacır, “Son 23 yılda milli gelirimiz 236 milyar dolardan 1,3 trilyon dolara yükseldi. Kişi başı milli gelirimiz 15 bin dolara yaklaştı. Planlı sanayi alanları, nitelikli insan kaynağı ve güçlü lojistik altyapımız sayesinde ülkemizi küresel üretim merkezi konumuna taşıdık. Artık kendi SİHA’larımızı, eğitim uçaklarımızı, helikopterlerimizi, deniz platformlarımızı, kara araçlarımızı ve uydularımızı tasarlayıp üretebiliyoruz. Ayrıca, yerli ve milli otomobil hayalimizi, elektrikli ve akıllı araçlarımız TOGG ile gerçeğe dönüştürdük. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yüksek teknoloji ve katma değer üreten, toplumun tüm kesimlerine refahı yayan, 81 ilimizi yeni projelerle güçlendiren kalkınma yolculuğumuz devam ediyor.”
Kilis’te 2002 öncesinde KOSGEB desteklerinden yararlanan işletme sayısının neredeyse hiç olmadığını hatırlatan Kacır, şu bilgileri paylaştı:
İlginç projelerden biri olan Kilis Tekstilkent, 2 bin kişiye yeni istihdam alanı sağlayacak. Kacır, “Bugün devreye alınan ve imzaları atılan 12 yeni proje ile Kilis’in Türkiye Yüzyılı’na üretim, istihdam ve turizm alanında önemli katkılar yapması hedefleniyor. Özellikle Kilis Tekstilkent projesiyle, tekstil sektöründe yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu tesis, şimdiden 250 kişiye istihdam sağlıyor. Tam kapasiteyle çalıştığında ise 2 bin vatandaşımıza iş imkânı sunacak.” dedi.
Hükümetin, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacak her projeye verdiği desteklerin altını çizen Kacır, önemli bir müjdeyi de şu sözlerle paylaştı:
“Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SOGREEN) kapsamında, 15 kalkınma ajansımız yaklaşık 600 milyon liralık teklif çağrılarını ilan ediyor. Kilis de bu projeden faydalanacak girişimciler, kooperatifler ve üretici birlikleriyle birlikte, yeşil dönüşümün öncüsü olacak yeni iş fikirleri ve yatırımlar hayata geçirilecek. Bu projeler kapsamında, proje başına 2 milyon liraya kadar finansman desteği sağlanacak. Amacımız, şehrimizi daha fazla eser ve hizmetle donatmak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek.”
Kacır, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Suriye’de yeni bir dönemin başladığını ve ülkemizin yeniden inşa sürecine girdiğini gururla söylüyoruz. Komşumuz Suriye, yeniden ihya ve inşa ediliyor. Burada, bizimle birlikte Türkçe’yi ana dili gibi konuşan yüz binlerce Suriyeli, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin kültür ve ticaret elçisi olacaklar. Bu sayede Suriye’nin yeniden ayağa kalkışında önemli bir rol üstlenecekler. Bu bölgenin tıpkı tarih boyunca olduğu gibi, yeniden üretim, ticaret ve kültür merkezi haline gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilen dev altyapı projeleri, Amanos Tüneli gibi yatırımlar sayesinde, Gaziantep ve Kilis bölgeleri, bölgenin üretim ve ticaret üssü haline gelecek. Ayrıca, ürünlerimiz Akdeniz’den dünyaya çok daha hızlı ve etkin şekilde ulaşacak.”
Etkinlikte, AK Parti Kilis Milletvekili Sayın Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Ahmet Paksu ve çeşitli kurum müdürleri yer aldı.