DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Açık
34°C

Seyhan’da Elektrik Akımına Kapılan Genç Ölüme Töhmet Oldu: Davalarda Fırtına Esti

Seyhan’da elektrik akımına kapılan genç yaşamını yitirirken, davalarda yoğun gelişmeler yaşandı. Detaylar ve son dakika haberleri burada.

Seyhan’da Elektrik Akımına Kapılan Genç Ölüme Töhmet Oldu: Davalarda Fırtına Esti
11.07.2025 15:08
A+
A-

Olayın Detayları ve Olay Yeri

Olay, 2 Temmuz 2022 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’ndeki Pınar Park Sitesi’nde gerçekleşti. O gün, site sakinlerinden olan ve genç yaşta hayatını kaybeden Türker Çulha, arkadaşlarıyla birlikte havuza girdi. Bir süre yüzdükten sonra yorgun düşen Çulha, havuzdan çıktıktan sonra aydınlatma direğine yaslandı. Ne yazık ki, bu sırada elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.

İlk müdahalesinin ardından acilen hastaneye kaldırılan Çulha, tüm müdahalelere rağmen 24 saat içinde hayatını kaybetti. Olayın ardından ailesi, yakınları ve bölge halkı büyük üzüntü yaşadı. Çulha’nın cenazesi, 3 Temmuz sabahı kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Olay sonrası soruşturmalar ve davalar hızla başladı.

Aile ve Hukuki Süreç

Çulha ailesi, avukatlarıyla birlikte 9. Asliye Hukuk Mahkemesi ve 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davalar açtı. Aile, site yönetimini oluşturan yönetici A.K., K.E. ve M.Ş.A. hakkında hem maddi tazminat hem de cezai sorumluluk talep etti. Mahkeme, olayın sorumluları hakkında ağırlaştırıcı ve hafifletici unsurları göz önünde bulundurarak çeşitli kararlar verdi.

Mahkeme Kararları ve Cezalar

36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme yönetici A.K.’nin savunmasını dikkate alarak, olayın oluşumunda ihmali olduğunu tespit etti. A.K.’nin, “Yaz aylarında Tekir Yaylası’nda olacağımı beyan etmesine rağmen, zorla yönetici yapıldığını” iddia etmesi dikkat çekti. Ayrıca, havuz bakımının ve çevresindeki aydınlatma direklerinin bakımının yapılmadığı da mahkeme raporlarıyla ortaya çıktı. Mahkeme, yönetici A.K., K.E. ve M.Ş.A. hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası ve ilgili tutuklama kararları verdi.

Öte yandan, 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, site yönetiminin olayda %100 kusurlu olduğunu belirterek, Çulha ailesine toplam 2 milyon 751 bin TL tutarında tazminat ödenmesine hükmetti. Bu karar, olayın sorumlularını finansal olarak da cezalandırmayı hedefledi.

Yaralanma ve Ölüme Sebep Olan Güvensizlik

Türker Çulha’nın annesi Atiye Çulha, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Evladımı elektrik direğindeki yüksek akımdan dolayı kaybettim. Yönetim ise bu olayı çok sıradan karşıladı ve hiçbir sorumluluk kabul etmedi. Elektrik akımını engellemek için 650 TL değerinde takılan kaçak akım rölesi bile takılmamış. Ayrıca, havuz iki yıl boyunca pandemi nedeniyle kapalıydı ve yeni açılmıştı. Hiçbir bakım ve onarım yapılmadan, hazır hale getirilmiş. Bu ihmaller büyük bir trajediye sebep oldu.”

Çulha ailesi, adaletin yerini bulmasını ve sorumluların gereken cezayı almasını istiyor. “Olaydan sonra, ‘ıslak bir şekilde direğe yaslanmasaydı’ gibi farklı yorumlar yapıldı. Kimse suçunu üstlenmedi. Ben evladımın geri gelmeyeceğini biliyorum ama en azından hak ettikleri cezayı alıp, içimizin biraz rahatlamasını istiyorum” dedi.

İstinaf Süreci ve Güncel Durum

Avukat Mehmet Barışık, mahkemenin verdiği 4 yıl 2 aylık hapis cezasını az bulduklarını belirtti. “Müvekkilimizin oğlu maalesef elektrik direğinde akıma kapılarak hayatını kaybetti. Söz konusu kaçak akım rölesinin kontrol edilmesi, site yönetiminin göreviydi. Bu ihmal sonucu böyle bir trajedi yaşandı. Mahkeme, site yönetimindeki 3 kişiye 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi ve biz bu karara itiraz ettik. Şu an süreç devam ediyor” dedi.

Diğer yandan, avukat Faruk Belhan, tazminat davasında alınan kararı hatırlattı: “Mahkeme, site yönetimini 650 TL’lik kaçak akım rölesini kullanmaması nedeniyle toplam 2 milyon 751 bin TL tazminata mahkum etti. Eğer o röle kullanılmış olsaydı, bu trajedi yaşanmayacaktı. Ülkemizde birçok site yönetimi, bu tür olaylarda yeterince sorumluluk almıyor. Bu yüzden adaletin yerini bulması büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.