Ünye Devlet Hastanesi’nden SMA hastalarına destek çağrısı. Birlikte umut olalım, yaşam mücadelesine güç katalım. Destek olun, fark yaratın.
Ünye Devlet Hastanesi’nde sekiz yıldır yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Furkan Çetinöz ve kadın doğum hemşiresi Merve Çetinöz, 2020 yılında hayatlarını birleştirdi. Çiftin, 2021 yılında dünyaya gelen ilk çocukları İdil Ece (4 yaşında) ve 14 Mart’ta dünyaya gelen ikinci çocukları Gökçe Zeren, ailelerinin neşe kaynağı oldu. Ancak, ne yazık ki küçük Gökçe Zeren’e konulan SMA Tip-1 tanısı, aileyi derin bir endişeye sürükledi.
Gökçe Zeren’in hayatını tehdit eden bu hastalık, çocukların hareket kabiliyetini ciddi şekilde kısıtlayan ve yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen ciddi bir nörolojik rahatsızlıktır. Aile, çocukları için umut dolu bir tedavi arayışına girdi ve bu süreçte destek talebinde bulunmak amacıyla 12 Mayıs Hemşireler Günü’nde yurt genelinde, valilik onaylı, 1 yıl süreli bir yardım kampanyası başlattı.
Babası Furkan Çetinöz, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bizler, şifa dağıtan elleriz. Ancak bu sefer, kendi çocuğumuz için yardım bekliyoruz. Sizlerin destekleriyle bu zorlu mücadeleyi aşmayı umuyoruz. Bu tedavi, yurt dışında çok yüksek maliyetlerle gerçekleştiriliyor ve bizler bu yükü karşılayamıyoruz. Hep birlikte, valiliğimizin öncülüğünde başlattığımız bu yardım kampanyasında başarıya ulaşmayı istiyoruz. Gökçe’nin diğer çocuklar gibi sağlıklı bir şekilde yürüyüp koşmasını, oynayabilmesini arzuluyoruz. Şu an 2 aylık olan kızımızın, tedaviyi 6 aylık olmadan almasını hedefliyoruz. Eğer bu süreçte herhangi bir semptom gelişmez ve tedaviye ulaşabilirsek, Gökçe’nin normal bir çocuk gibi büyümesini sağlayacağız. Bu zorlu mücadelede bizlere destek olmak isteyenler, sosyal medya hesabımız ‘sma.gokceyeumutol’ üzerinden ulaşabilir. Tüm yardımlarınızı bekliyoruz ve şimdiden teşekkür ediyoruz.”
Anne Merve Çetinöz ise, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Bu tedavi için toplamda yaklaşık 70 milyon TL’lik bir bütçe gerekiyor. Maalesef, ekonomik imkanlarımız bu miktarı karşılamaya yetmiyor. Eşimin ve benim gibi birçok sağlık çalışanı, bu mücadelede bizimle birlikte. Sağlık camiasının geniş ve dayanışmacı yapısı sayesinde, bu hastalığın üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Ülkemizde iyi insanların olduğunu biliyoruz ve bu insanlar, bize destek olursa, çocuklarımızın hayatını kurtarabiliriz. Lütfen, bizi görmezden gelmeyin, yok saymayın ve yardım elinizi uzatın.”