DOLAR
38,7879
EURO
43,0982
ALTIN
4.057,37
BIST
9.694,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz
09.05.2025 03:00
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde, 2 gün sürecek ‘Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi Doruğu’nda konuştu. Ulusal Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) uyumunda, Genç Bilişim Ekosistemi (GençTek) tarafından birinci sefer düzenlenen tepe kapsamında, lise öğrencileri bilişim teknolojileri alanlarındaki projelerini birbirlerine tanıtarak, akranlarının tahsiline katkı sunacak. Bakan Tekin, 2011 yılından itibaren Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi Güzelleştirme Hareketi (FATİH) kapsamında, neredeyse okulların tamamına etkileşimli tahta kurduklarını vurguladı. Bu okulların tamamına internet erişimi sunduklarını belirten Tekin, akabinde da dünyanın en büyük eğitim içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) kurduklarını söyledi. Tekin, “Yapılan bu çalışmalar, içeride birtakım politik tartışmalara sebebiyet verse de politik figürler siyasi münasebetlerle muhalefet etmek için ‘Ülkenin parası şu kadar, milyar dolarlık bir iş harcamaya bedel mi, niçin yapıyorsunuz’ diyen muhalefete karşın ısrarla bu altyapıyı kurduk. Onlar bu muhalefeti yaparken, bütün milletlerarası derecelendirme yapan eğitimle ilgili memleketler arası kuruluşlar bizim bu uğraşlarımızı takdir ettiler. Dünyada neredeyse bütün dersliklerinde etkileşimli tahta olan tek ülke tanımlamasını yapıyorlar Türkiye için” diye konuştu.

‘NE YAPMAK İSTEDİĞİMİZİ SORMUYORLAR’
Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin de muhalefet tarafından eleştirildiğini belirtti. Müfredat değişikliğini, öğrencilerin, gelişen teknolojiler ve eğitimde dönüşen paradigmalara ayak uydurabilmeleri gayesiyle yaptıklarını vurgulayan Tekin, “‘Yeni periyodun referanslarıyla eğitim öğretim süreçlerini devam ettirebilsinler diye kendimizi yenilemek istiyoruz’ diyoruz, ‘Hayır yapamazsınız’ diyorlar. Pekala, niçin yapamıyoruz? Ne yapmak istediğimizi soruyor musunuz; sormuyorlar. Yapmak istediğimiz şey, değişen yeni dünyada eğitimi bu geri başlı insanların dediği üzere yalnızca bilgi vermek odaklı değil, verilen bilgileri uygulamaya dönüştürmek, hünere dönüştürmek üzere; dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Artık siz takip etmemiş olabilirsiniz fakat 2011’de bizi eleştirenler, bugün içinde bulunduğumuz teknolojik imkanlardan ötürü övgü aldığımız eğitim sistemimiz için bunun uygulaması için attığımız adımları eleştirenler, bugün yeniden eleştiriyorlar. Size tavsiyem hiçbirine takılmayın” dedi.

Bakan Tekin, daha sonra öğrencilerin tepe kapsamında hazırladığı projeleri inceledi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.